Lakásfelújítási munkálatok sorrendje

Lakáscserék során egyszerűbb dolgunk van, ha lakásfelújításban gondolkodunk. Olyan lakásban, ahol életvitelszerűen lakunk, már több mindenre kell figyelni, hiszen a bútorok és gépek védelmét mindig megfelelően kell biztosítani.

A szobafestés, mázolás, tapétázás, gipszkarton szerelés, burkolás és csempézés feladatokat megelőzően pedig megéri odafigyelni más felújítandó dolgokra is.

Érdemes megvizsgáltatni az elektromos vezetékrendszereket. A régi vezetékek kevésbé bírják a megnövekedett áramfeszültséget és károkat is okozhatnak a lakásban.

Lényeges még a vízhálózat állapotát is megvizsgáltatni a csőrepedés elkerülése érdekében. Mindezek mellett a fűtésrendszer vezetékeire is nagy figyelmet kell fordítani. Következik a fürdőszoba vízhálózata. Ezek a cserék az esetek többségében falbontással járnak. Ha nyílászárót is cseréltetne, figyeljen rá, hogy az új, tökéletesen záródó ablakok penészesedést is előidézhetnek. A lakásban biztosítani kell a szükséges természetes levegőcserét.

A további felújítási munkálatok pl. festés, csempézés csak ezek után következnek, melyet csapatunk mindig szakszerűen végez. Festés előtt olykor vakolás is szükséges, aminek mindenképpen meg kell száradni. Ez a későbbi festés előfeltétele. A nyílászárók mázolása után érdemes például újra lakkoztatni a parkettát. Régi padlószőnyegtől, PVC-től célszerű megválni és tartósabb kerámia járólapra cseréltetni. Láthatja, egy teljes körű lakásfelújítás során rengeteg mindenre kell figyelni, logikus sorrendet betartva.

 

Kérjen árajánlatot tőlünk!

Welcome 200GBP Bonus at Bet365 here.